Κούρεμα σκύλου με ψαλίδι / Scissoring

Προϋποθέτει ο σκύλος να μην έχει κόμπους. Πρώτα κάνουμε μπάνιο με ειδικά υποαλλεργικά σαμπουάν & μαλακτική, ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα το τρίχωμα πριν το ψαλίδι. Μετά ξεκινά το κούρεμα ανάλογα με την φυλή & τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Κούρεμα σκύλου με μηχανή

Αρχικό βήμα είναι το πρώτο στάδιο κουρέματος με μηχανή, όχι πολύ κοντό. Αμέσως μετά κάνουμε μπάνιο, πάντα με υποαλλεργικά σαμπουάν σκύλων & μετά το στεγνώνουμε με το ειδικό μηχάνημα για γρήγορο στέγνωμα. Μετά ξανακουρεύουμε με την μηχανή ώστε να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα. Πάντα στις λεπτομέρειες και στις περιοχές γύρω από τα μάτια χρησιμοποιούμε ψαλίδι για άρτιο & ασφαλές αποτέλεσμα.

Μπάνιο σε μικρόσωμα σκυλιά

Κάνουμε 2 χέρια μπάνιο με ειδικά υποαλλεργικά σαμπουάν & μαλακτική. Ύστερα στεγνώνουμε με το ειδικό πιστολάκι, έτσι ώστε να ξεχωρίσει και να στεγνώσει κάθε τρίχα ομοιόμορφα. Έπειτα δίνουμε φόρμα με το ψαλίδι & τελειοποιούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Μπάνιο σε μεγαλόσωμα σκυλιά

Κάνουμε 2 χέρια μπάνιο με ειδικά υποαλλεργικά σαμπουάν & μαλακτική. Ύστερα στεγνώνουμε με το ειδικό πιστολάκι, έτσι ώστε να ξεχωρίσει και να στεγνώσει κάθε τρίχα ομοιόμορφα. Μετά αφαιρούμε την νεκρή τρίχα, με ειδικές βούρτσες για μεγαλόσωμες φυλές. Όπου απαιτείται χρησιμοποιούμε ψαλίδι για άρτιο αποτέλεσμα.

De shedding treatment, απομάκρυνση νεκρού τριχώματος

Η απομάκρυνση νεκρού τριχώματος de shedding treatment, στόχο έχει την δραστική μείωση του υπερβολικού μαδήματος των σκύλων. Η επανάληψη της εξαρτάται από την φυλή και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ζώου.

 

De matting, ξεμπέρδεμα τριχώματος

Η διαδικασία χτενίσματος & ξεμπερδέματος του τριχώματος γίνεται αφού πρώτα δούμε τον σκύλο και κρίνουμε ότι μπορεί να γίνει με επιτυχία, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το κατοικίδιο και να βγει ένα άρτιο και όμορφο αποτέλεσμα.

Stripping

Το stripping είναι μια διαδικασία περιποίησης που γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες φυλές όπως :

  • West highland terrier
  • Fox terrier
  • Cocker spaniel
  • Welsh terrier
  • Schnauzer κα.

Η περιποίηση – καλλωπισμός, είναι πολύ εξειδικευμένη, γίνεται μόνο από έμπειρους groomer & με την χρήση ειδικού εργαλείου, που εξασφαλίζει την ομοιόμορφη αφαίρεση της νεκρής τρίχας του σκύλου, αφήνοντας μόνο την ζωντανή.

  • Διαρκεί περίπου 3 ώρες & πρέπει να επαναλάβετε ανά 2 μήνες.
  • Το μπάνιο είναι απαραίτητο στην διαδικασία

Όλες οι υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν κόψιμο νυχιών, άδειασμα αδένων, καθάρισμα αφτιών και αρωματισμό.
Όλες οι υπηρεσίες μας γίνονται χωρίς αναισθησία, καθώς είναι μια καθαρά ιατρική πράξη που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο
( ΝΟΜΟΣ 1197/81, Περί προστασίας των ζώων)